Home page Home page
Tko smo mi? Pravni - home page
Pravni fakultet u Zagrebu - home page

Bibliografija GPP-a - za potrebe daljnjeg istraživanja....

Kako napisati seminarski rad  

O citiranju radova i pisanju bilježaka

Primjeri ispravnog citiranja

Upute za izradu seminarskog rada Katedre za GPP

Opće upute za pisanje studentskih radova

 

Kako tragati za literaturom za pisanje seminarskog (diplomskog, ...) rada? Kako tragajući za literaturom dobiti inspiraciju za temu rada?

Udžbenici iz većine predmeta sadrže i naznake o izvorima za daljnje proučavanje materije. Tako je sustavna bibliografija domaćih radova iz područja građanskog procesnog prava bila objavljena u udžbeniku Triva, Dika, Belajec, Građansko parnično procesno pravo iz 1986, na početku svake veće cjeline udžbenika. Od tada je prošlo, međutim, više od 15 godina.

Da bi se pomogla premostiti praznina koja je nastala od toga vremena do danas i olakšalo istraživanje studentima i drugim osobama zainteresiranima za područje građanskog procesnog prava, nastavnik s Katedre Alan Uzelac sastavio je bibliografiju radova objavljenih u razdoblju između 1987. i 2000. godine. Bibliografija je objavljena u Zborniku PFZ, .... Na prikupljanju i obradi materijala radili su i studenti i suradnici Pravnog fakulteta - Zvonimir Mataga, Maša Cerkvenik, Iva Ivančić i Buga Mrzljak (neki od njih i sudionici GPPNet-a). Uz odobrenje autora, ovdje se navedena bibliografija predstavlja

Bibliografija obuhvaća područje građanskog postupka, kao i granična područja. Obuhvaćeni su i radovi stranih autora objavljeni u časopisima koji se izdaju na području Republike Hrvatske, a i radovi hrvatskih autora objavljeni u inozemstvu. U određenoj mjeri uključeni su i radovi nastali na području bivše Jugoslavije (posebno za razdoblje od 1987. do 1991. godine, kada je procesno pravo u tadašnjoj federaciji bilo uglavnom jedinstveno regulirano).

BIBLIOGRAFIJA GPP (1987-200) - .pdf