Home page Home page
Tko smo mi? Pravni - home page
Pravni fakultet u Zagrebu - home page
Marija Sraka
Marija

U svom premijernom virtualnom predstavljanju,evo par rijeci i od mene...

Zovem se Marija,rođena sam u Zagrebu,datum rođenja-strictly confidential ;-)

Svoje obrazovanje započinjem paralelnim pohađanjem osnovne i škole stranih jezika.Tu raniju fazu obiljezavaju aktivnosti poput uređivanja školskog lista, povijesna grupa, pjevanje, šah, škola astronomije kao i pohvale za 'dosege' većinom iz prirodnih predmeta, u čijoj sjeni mi klizačka karijera nikad nije ni dosegla svoj vrhunac :-)

Završila sam V. (petu) prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a u suradnji s British Councilom učenje engleskog okrunjeno je sa Certificate of Proficiency in English (Cambridge).

Nakon dvojbi oko upisa medicine ili prava, kako vrijeme ide i ja sam sve više u 'Pravu', sigurna da je moj izbor bio pravi.

Kao osobito vrijedno iskustvo tijekom studija,koje je produbilo moj interes za materiju građanskog procesnog prava, izdvojila bih hospitiranje na Općinskom sudu u Zagrebu. Vidjeti izbliza kako funkcionira ono o čemu učimo zasad je samo privilegij seminarista, no vjerujem da je dobar motiv pri odabiru seminara, za koji držim da je kvalitetna priprema za polaganje ispita.

Inače, učim (i.e. u zadnje vrijeme zapostavljam) španjolski i talijanski, a privlače me druge kulture, putovanja, dizajn (samo svijet još nije spremanJ), fasciniraju me more, visina poreza na plovila, arhitektonski dosezi Dubaija, dužina trajanja parnica zbog smetanja posjeda... Budući da i sama ne volim nabrajanja, osobito izuzetke i iznimke od izuzeteka, kojih ne nedostaje u pravnom štivu, možda je red da se sad zaustavim :-)

e-mail: marijasraka@yahoo.com