Home page Home page
Tko smo mi? Pravni - home page
Pravni fakultet u Zagrebu - home page
Lana Ofak
 

Rođena sam na posljednji dan proljeća 1980. godine u Zagrebu, u kojem sam i odrasla (ili možda nisam još?). Nakon završene srednje škole - XV. Gimnazije, poznatije pod imenom MIOC, upisala sam u srpnju 1998. Pravni fakultet te ni u jednom trenutku nisam požalila svoj izbor.
2000. godine, nakon što sam u jesenskom roku uspješno položila Kazneno pravo, uvidjela sam da ću na 3. godini studija imati dosta slobodnog vremena koje bih mogla i korisno provoditi. To je bio moj glavni motiv za započinjanje volontiranja u SIC-u - Međunarodnom obrazovnom centru u Zagrebu (www.sic.hr). U SIC-u sam volontirala sve do kraja 2001. i stekla neprocjenjivo radno iskustvo, ali i osobno zadovoljstvo i drage prijatelje. Uz volontiranje u SIC-u, aktivno sam sudjelovala i u projektima drugih nevladinih organizacija, od kojih izdvajam Demokratsku inicijativu mladih - DIM (www.dimonline.hr), s kojim surađujem već drugu godinu.
Marljivo učenje i aktivan izvan-akademski život isplatili su se u obliku nekolicine stipendija i poziva na međunarodne konferencije iz područja mog interesa (neprofitni sektor, politika prema mladima (youth policy), Europska unija, međunarodno pravo), tako da sam u zadnje dvije godine i malo putovala po Europi.
Kako se laganim korakom bliži dan moje diplome (planiram diplomirati na jesen 2003.), moje misli sve više okupiraju planovi za budućnost: poslijediplomski studij - kad, gdje i što?, vježbenica na sudu ili u odvjetničkom uredu?, pravosudni ispit - kad?, možda znanstveni novak?… Budući da pitanja ima mnogo, a vrijeme kada ću morati donijeti odluku se bliži - to je i jedan od razloga zbog čega sam odlučila uključiti se u GPPNet. Vjerujem da će mi rad u GPPNet-u pomoći da se nađem, odnosno da odlučim što ću i gdje ću nakon što diplomiram. No, najbitnije je da se ne bojim odrasti. …Pa možda to znači da i jesam odrasla, bar malo.

e-mail: lofak@vip.hr