Home page Home page
Tko smo mi? Pravni - home page
Pravni fakultet u Zagrebu - home page
Janja Marijan
 

Zovem se Janja Marijan i rođena sam u Zagrebu, 12.05.1980., oko 1,50 h. Dakle, u horoskopskom znaku bika, dok podznak uvijek zaboravim. Krvnu grupu ne znam.

I osnovnu i srednju školu završila sam u rodnom mi gradu. Neću pisati o dosezima iz tog vremena, jer mi to zvuči nezanimljivo i pomalo pretenciozno, al' ipak moram izdvojiti pisanje za srednjoškolski list II. Gimnazije, za koji sam napravila interview sa Goranom Višnjićem. Mudro sam zaključila kako mi tako mladoj i nadobudnoj neće moći odoljeti, no on se na dogovorenom interviewu pojavio sa svojom današnjom suprugom, čime mi je priredio prvo životno razočaranje. (Znala sam da sam trebala napumpati usta!!)

Pravni fakultet upisujem 1998. godine,družimo se i danas, iako to druženje privodimo kraju. Iz današnje perspektive mogu reći kako je težište moga interesa na kaznenom pravu, no zahvaljući praksi na sudu iz seminara prof. Uzelca, (a i profesoru Uzelcu zahvaljujući) i građansko mi je pravo postalo mnogo privlačnije. U drugim biografijama vidjela sam nabrajanja seminarskih radnji za vrijeme studiranja. Ja vas neću daviti time, no zadavit ću vas informacijom da sam uvijek iz tih radova dobivala petice.

Zaista volim i fakultet i posao koji ću jednoga dana raditi, no razočaravaju me ljudi i na fakultetu i u toj struci, pa zaneseno svima pričam kako ću mijenjati svijet. Počinjem ovdje. U gpp-netu. Daje mi priliku da se čuje moj glas. Eto, na kraju bi možda trebalo navesti svoj literarni opus. No moram vas razočarati.

Nisam objavila nijednu knjigu. Još!

e-mail: janjamarijan@inet.hr