Home page Home page
Tko smo mi? Pravni - home page
Pravni fakultet u Zagrebu - home page
Ognjenka Manojlović
 

Rođena sam 1982. i posljednje 23 godine provela sam istražujući različite interese i granice vlastitih sposobnosti. Pravom sam fascinirana od malena, no s godinama je moje jednostavno poimanje prava kao najjačeg oružja protiv nepravde preraslo u očaranost humanošću i moći te ljudske djelatnosti. Iako mi je ponekada tijekom studija ova dimenziju prava blijedila, ipak je ostala stalni motivator za daljnje učenje i razvijanje vlastitih sposobnosti.
Posljednjih godinu dana volontiram u Saboru i relativno sam nedavno završila projekt koji je studentima Sveučilišta u Zagrebu pružio besplatnu edukaciju o vještinama pregovaranja i mirnog rješavanja sukoba. Željela bih vidjeti puno više točaka preklapanja između ove dvije sfere.
Područje koje me dodatno zanima je visoko obrazovanje i to u kontekstu sustava koji je izvorište kapaciteta i razvitka svakog društva. U svoj sam studijski staž uspjela ukopiti i studentski aktivizam, te sam imala prilike sudjelovati u nekolicini projekata koji su ciljali uvođenju malih, ali konkretnih promjena u sustav visokog obrazovanja.
U slobodno vrijeme uživam u čitanju, umjetnosti, glazbi, odlascima u kino ili u Booksu nedjeljom poslijepodne. Volim putovati i raditi sa ljudima. Nekada mi se čini da nemam dovoljno vremena za sve što želim napraviti. Snijeg me nevjerojatno usrećuje, kao i Earl Gray sa malo mijeka i šećera.

e-mail: ognjenka.manojlovic@gmail.com